Najnovejši zavarovalniški nasveti, akcije in super priložnosti.
Sledi nam:

 Sledi nam na Twitter-ju 

Bon za 90 Eur!

Do 90 eur cenejše avtomobilsko zavarovanje.

Do 90 Eurov cenejše avtomobilsko zavarovanje (obvezno avtomobilsko zavarovanje + kasko zavarovanje)!


 Prevzemi popust 

HITRA IN PRAVIČNA ODŠKODNINA

Ste se poškodovali v prometni nesreči,
na delu ali javni površini?
Za brezplačno svetovanje in ODŠKODNINO
pokličite 041 663 433 ali
pišite na info@bonuspro.si!

Avtomobilsko zavarovanje pod drobnogledom

Enkrat na leto moramo iz denarnice odšteti zajeten šop evrov za avtomobilsko zavarovanje. Tudi pri osnovnem zavarovanju so v času krize med zavarovalnicami nastale znatne razlike.

Naša pravna ureditev določa, da moramo ob registraciji vozila le tega tudi obvezno zavarovati. Višina zavarovanja je odvisna od različnih dejavnikov: našega vozniškega staža, pretekle udeležbe v prometnih nesrečah ter moči motorja. Še nekaj let nazaj je bilo praktični vseeno, katero zavarovalnico ste vzeli, saj pri obveznem avtomobilskem zavarovanju ni bilo razlik. Stvari pa se spreminjajo.

Prvi nasvet, ki vam ga lahko na ponudimo, je, da avtomobilsko zavarovanje ne sklepate na okenčku za registracijo, pač pa si vzamete čas in obiščete zavarovalniškega zastopnika ali katero izmed svetovalnih podjetij, ki trži zavarovanja različnih ponudnikov. Le-ti bodo znali svojo ponudbo prilagoditi vašim potrebam, vam ponuditi različne izračune in tudi popuste, ki jih drugače ne bi dobili. Razlike so lahko velike, saj nekatere zavarovalnice preko zastopnikov omogočajo tudi do 20 odstotkov popusta.

avtomobilsko zavarovanje primerjava cen tabela

Tabela: avtomobilsko zavarovanje primerjava cen (vir: cekin.si)

Najbolj opazne so razlike pri avtomobilih z najmočnejšimi motorji, torej nad 130 kw oziroma 177 KM. Kot je razvidno iz spodnje tabele, je brez popustov razlika med najcenejšo in najdražjo zavarovalnico kar 60 evrov, zavarovanje vozila pa vas bo pri najcenejšem ponudniku prišlo, ob 50-odstotni bonifikaciji, 502 evra. Če ne upoštevamo bonifikacije, dodamo še zavarovanje AO+ in zavarovanje za mladega voznika zavarovanje naraste na kar 1.617 evrov pri najcenejšem ponudniku in astronomskih 1.780 evrov pri najdražjem.

Pogledali smo tudi v segment, ki mu pripada najbolje prodajani družinski avtomobil Renault Clio in malo večji Kia Ceed. Ob zavarovanju najšibkejšega Clia, s 55 kilovati, razlike pri cenah avtomobilskih zavarovanj med zavarovalnicami praktično ni. Razlike nastanejo le, če uveljavljate dodaten popust, ki vam ga zagotavlja dolgoletni vozniški stalež brez nesreč. S tovrstnim popustom lahko prihranite tudi do 25 evrov, tovrstno avtomobilsko zavarovanje pa ponujajo le določene zavarovalnice.

V tabelo smo dodali tudi pri Slovencih priljubljenega Golfa. Iz podatkov lahko opazite, da 1.6-litrski motor ne pomeni vedno istih stroškov pri avtomobilskem zavarovanju, saj kot smo napisali že na začetku, šteje le moč in ne prostornina motorja. Slednja pri registraciji vozila viša stroške nadomestila za uporabo cest.

Zavarovalniški trg je vedno bolj raznolik, zato je o avtomobilskem zavarovanju potrebno razmišljati že ob nakupu in ne šele ob okencu za registracijo vozila. Ne bodite sramežljivi in vedno vprašajte za popuste, ki jih zavarovalnice nudijo.

V kolikor pa želite res ugodno ponudbo za avtomobilsko zavarovanje in pomoč pri prijavi škode pa nam pišite na info@kakozavarovati.si  ali pa nas pokičite na 041 663 433 in z veseljem vam bomo pomagali.

vir: www.cekin.si

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Dodaj odgovor