Najnovejši zavarovalniški nasveti, akcije in super priložnosti.
Sledi nam:

 Sledi nam na Twitter-ju 

Bon za 90 Eur!

Do 90 eur cenejše avtomobilsko zavarovanje.

Do 90 Eurov cenejše avtomobilsko zavarovanje (obvezno avtomobilsko zavarovanje + kasko zavarovanje)!


 Prevzemi popust 

HITRA IN PRAVIČNA ODŠKODNINA

Ste se poškodovali v prometni nesreči,
na delu ali javni površini?
Za brezplačno svetovanje in ODŠKODNINO
pokličite 041 663 433 ali
pišite na info@bonuspro.si!

Nezgodno zavarovanje: Zavarovalnici pisno prijavite nezgodo, takoj ko je to mogoče!

Ob poškodbi zaradi nezgode morate zavarovalnici pisno prijaviti nezgodo, takoj ko vam to dovoljuje zdravstveno stanje oziroma v treh letih od nezgode. Poškodbe pa morajo biti ugotovljene v prvem letu po nezgodnem dogodku. Ob prijavi nezgode potrebujete fotokopije vseh izvidov zdravljenja, fotokopijo evidence bolezni pri osebnem zdravniku in drugo dokumentacijo o poteku zdravljenja, vrsti telesnih poškodb, o nastalih morebitnih posledicah, kakor tudi podatke o telesnih hibah, pomanjkljivostih in boleznih, ki ste jih imeli že pred nezgodo.

Nezgodno zavarovanje: Kdo oceni upravičenost do nadomestila?

Upravičenost zavarovanca do izplačila nezgodnega zavarovanja oceni zdravnik cenzor, ki je pooblaščeni zdravnik zavarovalnice. Zdravnik cenzor se odloča na podlagi medicinske dokumentacije, pri čemer morate kot poškodovanec poskrbeti, da bo vaše poškodbe po nezgodi pregledal zdravnik v najkrajšem možnem času.
Pri nekaterih zavarovalnicah se, če gre za bolniški stalež, ki je odobren za zdravljenje posledic nezgode, le ta prizna v celoti. Do določenega odstopanja od priznanega staleža s strani zavarovalnice lahko pride le v primeru, če se zdravljenje posledic nezgode “prepleta” tudi z zdravljenjem kakšne bolezni, za katero je tudi odmerjen bolniški stalež, kar pa ni predmet nezgodnega zavarovanja.

Vendar pozor! Pri nekaterih zavarovalnicah odločitev zdravniške komisije, ki odobrava bolniški stalež, nima velikega vpliva, saj je nadomestilo odvisno od časa, ki se nanaša na aktivno zdravljenje nezgode. Zato je pomembno, da ustrezno dokumentirate potek in čas zdravljenja z ustrezno medicinsko dokumentacijo.

Nezgodno zavarovanje: Dobro preberite drobni tisk!

nezgodno zavarovanje

Dobro preberite splošne pogoje zavarovanja, da vam ne bodo zavrnili izplačil iz nezgodnega zavarovanja zaradi neupoštevanja obveznosti.

Najpogostejši razlog zavrnitve izplačila iz naslova sklenjenega nezgodnega zavarovanja je neupoštevanje obveznosti, ki so določene v splošnih pogojih zavarovanja. Pri sklenitvi nezgodnega zavarovanja torej dobro preberite drobni tisk in splošne pogoje, da boste dobro seznanjeni s svojimi obveznostmi in pravicami ter boste v primeru nezgode, do pridobitve izplačil iz nezgodnega zavarovanja prišli brez zapletov.

Nezgodno zavarovanje: Zavarovalnice izplačujejo vsako leto manj odškodnin.

Iz podatkov Slovenskega zavarovalnega združenja je razvidno, da odškodnine iz nezgodnih zavarovanj zadnja štiri leta upadajo. Zbrane premije nezgodnih zavarovanj tudi upadajo zadnja leta, kar se deloma odrazi tudi v manj izplačanih odškodninah.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali potrebujete pomoč pri uveljavljanju nadomestila iz naslova nezgodnega zavarovanje POKLIČITE 041 663 433, ali pa nam pošljite mail na info@kakozavarovati.si in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Dodaj odgovor