Najnovejši zavarovalniški nasveti, akcije in super priložnosti.
Sledi nam:

 Sledi nam na Twitter-ju 

Bon za 90 Eur!

Do 90 eur cenejše avtomobilsko zavarovanje.

Do 90 Eurov cenejše avtomobilsko zavarovanje (obvezno avtomobilsko zavarovanje + kasko zavarovanje)!


 Prevzemi popust 

HITRA IN PRAVIČNA ODŠKODNINA

Ste se poškodovali v prometni nesreči,
na delu ali javni površini?
Za brezplačno svetovanje in ODŠKODNINO
pokličite 041 663 433 ali
pišite na info@bonuspro.si!

Natančnejši pogled na zavarovanje doma oz. nepremičnine

Odločitve o zavarovanju svojega doma ne prepuščajte drugim!

Dom je nedvomno najvrednejše premoženje vsake družine. V izogib visokim stroškom v primeru naravnih nesreč in ostalih nevarnosti, ki ga lahko ogrozijo, je potrebno skleniti ustrezno zavarovanje doma (hiše oz. stanovanja).

Določitev primerne zavarovalne vsote je bistvena, saj nihče ne želi plačevati ne prenizke ne previsoke premije. Če zavarovalna vsota ni ustrezna, bo potrošnik v obeh primerih razočaran nad višino odškodnine. Stanovanje je smiselno zavarovati na novo vrednost, saj takšno zavarovanje, kljub nekoliko višji ceni v primeru škodnega dogodka, omogoča lažjo povrnitev premoženja v prejšnje stanje.

Zavarovanje doma: Kaj zavarovati?

Zavarovalnice potrošnikom najraje ponujajo paketna premoženjska zavarovanja, ki lahko vključujejo tako zavarovanje nepremičnine (stanovanja, hiše), kot tudi zavarovanje stanovanjske opreme in hkrati še dodatne storitve. Pred odločitvijo za ‘ugodno’ paketno ponudbo vsekakor preverite, ali paket dejansko vključuje zadosten obseg nevarnosti oz. ali boste morda na ta način hkrati zavarovali tudi tisto, česar dejansko sploh ne potrebujete.
Zavarovanje proti poplavi tako ni smiselno za nekoga, ki živi v desetem nadstropju stolpnice, prav tako za nekoga, ki živi ob morju, ni primerno zavarovanje proti snežnemu plazu. Drago zavarovanje stanovanjske opreme je nepotrebno, če je pohištvo že dotrajano in brez posebne vrednosti. Preučite ponudbe različnih zavarovalnic. Izberite zavarovanje doma, ki najbolj ustreza vašim potrebam in z zavarovanjem zgolj tistih nevarnosti, ki dejansko ogrožajo vaše stanovanje. Premije primerjajte šele po tem, ko boste imeli na mizi ustrezne ponudbe.

Stekla, parket, keramične ploščice…

Prakse zavarovalnic so različne in mnogokrat je nejasno, ali vse navedeno sodi v zavarovanje nepremičnine ali v zavarovanje stanovanjske opreme. V kolikor se želite izogniti presenečenju, ko vam zavarovalnica npr. ne bo povrnila škode na poškodovanem parketu in stenskem ometu zaradi izliva vode iz dotrajanih cevi, pred sklepanjem pogodbe zahtevajte jasno pisno obrazložitev glede vseh nejasnosti.

Nepremičninsko zavarovanje oz zvarovanje doma krije tudi počeno steklo na steklokeramični plošči.

Preverite ali izbrano nepremičninsko zavarovanje oz. zvarovanje doma krije tudi počeno steklo na steklokeramični plošči. Steklokeramične plošče so namreč občutljive na udarce in hitro počijo, strošek zamenjave pa ni majhen.

Zavarovanje nepremičnine prek upravnika v večstanovanjskih objektih

Če je za objekt že sklenjeno skupno zavarovanje preko upravnika, je nesmiselno, da svoje stanovanje zavarujete še enkrat. Vendar preverite, če je obseg nepremičninskega zavarovanja preko upravnika zares ustrezen. Če z zavarovanjem nepremičnine niste zadovoljni, na to opozorite upravnika in ostale stanovalce ter poskušajte doseči sklenitev ustreznega zavarovanja nepremičnine. Šele če to ni možno, razmislite o samostojnem zavarovanju nepremičnine. V vsakem primeru pa sklenite samostojno zavarovanje stanovanjske opreme, če ga potrebujete.

Vir: www.zps.si

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Dodaj odgovor